Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С компоти, не с компютри ни лъготят управляващите

26 март 2014, 10:26 часа • 27463 прочитания

Братчед, знаеш ли, че Япония купувала от нас компютри? Не компютри, братчед, а компоти. И не ги купува, ами ни ги връща. Ей този популярен по соц време лаф се превръща в уродлива действителност сега.

Вчера поредната измислена парламентарна комисия излезе с изявление как Бисер Миланов, по прякор Петното, бил разказал колко купени са протестите от лятото на 2013 година. Само че не стана ясно кои протести, защото, за забравилите да напомня, имаше два – срещу правителството и в негова подкрепа. И при всички приказки на пряко заинтересованите от БСП, ДПС и „Атака” точно ДАНСwithme да се окаже огромна конспирация срещу тях, нито един от тях не посмя да каже в прав текст: „Бисер Миланов ни даде доказателства, че протестът срещу правителството е купен”. Не, те се задоволиха с подмятания и не дадоха пълната картина – както обикновено. Нека обаче поставим няколко въпроса, които ще си висят във въздуха, но ще направят „бомбашка” компотите на управляващите.

Защо те представят като достоверни приказките на човек със седем присъди, на човек, който беше заснет как си говори нещо – какво ли, с лидера на „България без цензура” Николай Бареков точно когато ДАНСwithme набираше сила? Защо не се казва и дума от управляващите, че същият този човек ходеше на срещи с премиера Пламен Орешарски и от Министерския съвет даваше акъл как властта да се оправи с протестите в стил дайте ми на мен властта, аз ще се справя? Този пример дали не беше последван през есента от „отличниците” Йовчев и Лазаров, които ги видяхме колко струват в Лясковец – там, където един пенсионер с пушка отблъсна успешно Специализирания отряд за борба с тероризма? Няма да питаме какво ли ще стане със СОБТ при наличие на истински терористи – засега няма да питаме и недай си Боже да питаме. И защо изведнъж се дава тежест на думите на източник на информация, който най-малкото е компроментиран, без да се изкара потвърждение от поне един друг източник, по-достоверен? Дали защото не може?

Защо точно сега се сетиха уважаемите господа от „Атака”, ДПС и БСП да зачекват пак темата за протестите по такъв, да си го кажем направо, долен начин? Отговорът е прост както обикновено – идат избори и обществото не трябва да се разсейва с по-важни теми. Например темата как така НСИ е сбъркало с 200 хил. души при националното преброяване отпреди три години? Защото броят на населението определя мандатите в отделните избирателни райони. При по-малко мандати кой ли ще загуби? А темата защо някакви хора ходят инкогнито по къщите на активно протестиращи и говорят за призовки, справки, след като прокуратурата казва, че не води разследване и не е повдигнала обвинение на никого? Или пък темата защо изведнъж ГРАО взе да се тутка и не изпусна да провери автентични ли са подписите на искащите референдум за изборния процес? Няма разумен човек, който да не е наясно, че кодекс, сътворен от Мая Манолова, е равносилен като качество на изявление, направено от Бисер Миланов.

Преди изборите въпросите към това управление си остават повече от отговорите. И парламентарни комисии няма как да ги дадат - защото от тях по закон нищо не зависи, те са просто говорилня. Народът иска действия, не думи. 25-ти май обаче приближава - тогава какво ще говорим и правим?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес