Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първанов, Радан и Зеленогорски(я)!

16 май 2016, 09:57 часа • 2694 прочитания

Пищна откъм политически простотии беше седмицата, която отмина. Да си оближеш пръстите! Сякаш се бяха наговорили малките коалиционни мушмороци на властта - кой от всичките ще спретне по-голяма дивотия. На държавата и на управлението, в което уж участват равностойно! Да ги караме поред.

Първо Първанов реши, че е време да пусне в ход пъкления си план, "ала Путин" - подобно на руския си наставник, и той - Първанчо де, бившият двуразов президент на Република България, реши, че може да се кандидатира повторно за президент и за целта да изтегли индулгенцията си във властта - Ивайло Калфин, когото от вицепремиер да лансира за свой евентуален вицепрезидент! И партийката му АБВ обърна палачинката, излизайки с тъпани и зурни от властта, започвайки моментално да я плюе - сякаш не беше и тя допреди час-два част от нея?! Вижте го само, милият Първанчик, какви ги надрънка на конгреса на АБВ-то си в неделя - била неговата мини-партийка изчерпала "лимита си за компромиси" и затова напуснала ГЕРБ и управлението! Бедни ни, бедни, жалък бивш Президентино, ти, който стана два пъти такъв по стечение на обстоятелствата, защото Костов предложи световно неизвестният, някойси Беронов, за твой СДС-опонент, поради что се срамиш да си го признаеш, че се включи в управлението на Борисов, за да си утъпкаш терена и пътечката за евентуална повторна канидат-президентска атака на "Дондуков" 2, а не, за да участваш във възстановяването на окрадената България - след Орешарски, Станишев, Царя, Доган, Местан, и главно Делян Пеевски и Цветан Василев! Бедни и жалки бивш президентино, къде забрави истината и къде ти остана доблестта - ако въобще си я имал - та да си признаеш, че не твоят "лимит за компромиси" се е изчерпал, а компромис беше от страна на големия партньор в управлението да те покани да участваш във властта! Първанчо, Първанчо, ще си плати - рано или късно, защото, казано е, Бог забавя, но не забравя, но ще си плати и Борисов, защото - както вече се доказа - няма в тая държава ненаказано добро!

Пак през миналите седем дни - и Раданчо, другият политически мушморок, реши да се изцепи отново и за пореден път да всее изненада сред културната общественост! Обяви Радан Кънев, че заедно с цялата си анемична партийка щели да застанат зад сега действащия държавен глава Росен Плевналиев за негов втори президентски мандат! Страхотно, само че нито Плевнелиев е бил известен за тази нетотърсена подкрепа, нито - пак Плевнелиев - е обявил, че въобще има намерение да се кандидатила за втори мандат! Предизвестената по никое време от Радан и с-ие подкрепа очевидно беше един подъл и несръчен начин на низвергнатия отвсякъде Кънев, както и на неговите адвокат-манипулатори и трубадури на Иван Костов - Атанас Атанасов и Гроздан Караджов, да оплескат за пореден път пейзажа и да се изгаврят абсолютно незаслужено с един по същество достоен мъж, който по най-наивния начин неведнъж и дваж даже е защитавал и тяхната - макар и умряла - кауза! Въпиеща неблагодарност от страна на недостойни хора!

Последният, който през изминалата седмица разкаля с фекалии терена на властта, бе Куневият подгласник Найден Зеленогорски, който, кой знае защо, подобно на Горския от "оня" виц, реши, че именно той е призваният да въдстанови статуквото във властта и управляващата коалиция и заплаши ГЕРБ и Борисов, че ако антикорупционният проектозакон на шефката му Кунева не минел, то те, остатъкът от злополучният Реформаторски блок, на свой ред ще напуснат уплавлението! С което показа на наивниците, че между Радан Кънев и съюзниците му в Блока, които все още стоят във властта, няма никаква... ама никаква разлика! Само дето ДСБ и Радан се направиха на интересни по-рано, а при останалите от РБ това - по всичко личи - предстои!

Така в петък се стигна до култовото изказване от парламентарната трибуна на друг, вече бивш коалиционен мушморок - Волен Сидеров, който, споделяйки собствения си опит от времето, когато и той беше като тях, посъветва мушмуроците от Патриотичния фронт и Реформаторския блок да си натискат парцалките и да мируват в управляващата коалиция, защото с безкрайните си глезотии и тъпите си претенции ще вземат накрая наистина да разтурат управляващата коалиция, а това значи, че никога повече няма да видят нито власт, нито парламент! Малкият партньор на БСП и ДПС от времето на Орешарски Волен Сидеров просто обмени опит с малките партньори в сегашното управление и им даде мъдър съвет! И е добре днешните мушмороци във властта да се вслушат в съветите на бившия мушморок, защото стара българска поговорка го е казала най-точно: "Не питай старило, а питай патило!"

Автор: Валентин Стоев

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес