Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отборът на героите във властта

16 декември 2016, 10:30 часа • 4280 прочитания

Най-сетне се намериха корави мъже и жени, които да гарантират стабилността на държавата в тази "тежка ситуацията" на постоянна безтегловност, в която иначе перманентно витаем.

Смели, решителни и винаги последователни в позициите си, геройски обречените да носят тегобите на управлението реформатори грабнаха мандата и сега напълно естествено се чудят какво да правят с него.

Наясно са, че сами не могат да го консумират, трябва да си го поделят с Патриотите, а от ГЕРБ да им дадат картбланш за действие. Иначе - пустият мандат не се преглъща, дърпа се, опъва се, не ще. Ето защо героите трябва да станат ухажори на всеки, който може да ги ритне по-високо към управлението. Смело изпъчили гърди, те ще продължат започнатите реформи, а от толкова всеотдайна грижа към държавата не могат сами себе си да реформират.

Цепят се, карат се, прегрупират се. Като в детската градина: Кунчо и Любчо делят отбора, единият иска на пързалката, другият - на катерушката. А останалите не знаят какво им се прави и затова почват да мрънкат.

Още преди време реформаторите продаваха достойнство пред кооперацията си, за да санират уж Блока, но той пък загни в основите си. Сега с парчетата мазилка от други блокове ще слепват с мандата поне това, което остана от ведомственото им жилище. Ясно е, че от достойнството им нищо не остана!

Но те са герои и са готови за подвизи. В техните очи изглеждат с величествени осанки и гордо вдигнати глави. Отстрани обаче се виждат едни приведени карикатури, облицовали се като мандатоносители, на които никой не обръща внимание.

Стискането на мандата обаче не може да продължава вечно, колкото и приятни усещания да предизвиква от нозе до уши за Лукарски и Кунева. Така е на детската площадка - викаш "къща", когато някой иска да ти вземе най-ценното, но няма как все в "къщата" да седиш. И ще дойде време, в което ТЕ отново ще се завиват през глава без топлия мандат до себе си ...

Автор: Румен Скрински

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес