Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да почетем светлината и добротата

25 декември 2013, 11:00 часа • 35610 прочитания

Коледа е – най-светлият християнски празник, редом с Великден. Празникът на светлината, на семейните ценности и традиции. Празникът на домашния уют.

Днес, уважаеми читатели, ще отдадем почит на доброто. На положителното, на усмивката, на радостта от подаръците, на светлината в детските очи, на нежната милувка на майчината ръка, на задоволството на възрастните, които си играят със своите внуци, на чудесния вкус на коледните ястия, приготвени с толкова голямо старание от майки, баби и лели за цялото семейство.

Днес е ден за почивка. Почивка от протести, от политически идиотизми, от неадекватното правителство, от станалия за посмешище български премиер, от пародийното Народно събрание, от продължаващия нелогичен отказ на протестиращите да предложат политическа алтернатива, щом не одобряват сегашното статукво, от карикатурната икономическа картинка, от абсурдите, превърнали се в нормалност, от гадната действителност.

Аз не съм вярващ – поне не в традиционния смисъл. Но вярвам в Доброто и Злото. Вярвам в морала като измерител на добро и зло. Вярвам, че от човек зависи какъв ще стане. Вярвам, че който желае силно и се стреми да постигне нещо, бива възнаграден за усилията. Все по-трудно е в нашето съвремие да опазвам тази вяра, но го правя – защото не забравям истински важните неща в живота. А те са – семейството и приятелите – онези, които в труден момент ще се хвърлят и в огъня за теб и онези, за които аз съм готов да го сторя.

Забравете поне днес, уважаеми читатели, че съществува Действителност. Забравете работата си, забравете проблемите, забравете отрицанието, жлъчта, нетърпението, възмущението, мъката, омразата. Има време и за тях – по 364 дни в годината. Споделете с най-близките си коледния дух и той ще ви даде спокойствие и чистота на душата. От нас зависи – да направим усилие. И забравете интернет и телефона за всичко друго, освен за хубави пожелания. Весела Коледа!!!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес