Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бисеров се превъплъти в отговора на въпроса "Кой?"

08 ноември 2013, 12:16 часа • 54320 прочитания

Кой казва, че от протестите нямало смисъл и че да се очаква резултат от тях бил като да получиш от умрял писмо?

Ето, получи се поне задочна прощална картичка с поредния среден пръст на политик. Изпратена ни е от небитието, ако е вярно, че пазителят на тайните за бизнесдалаверите на ДПС Христо Бисеров е изчезнал (в чужбина), както твърди БНР.

Така че на въпроса „кой” имаме поне един конкретен отговор: Христо Бисеров!

Той и само той - и никой, ама никой друг, е злодеят.


За него, след като светкавично се отърваха от генералските му пагони в партията, които (вече) петнят кристално чистата репутация на ДПС, говорителят на Ахмед Доган - наместникът му Местан, вече говори като за „един индивид”.

Иначе казано, Бисеров е вече деградиран до един никой. Приложена му процедурата по анихилиране като на член на ЦК на КПСС, довчера тачен с портрет на Червения площад, но свален по волята на диктатора внезапно от всичките му постове и заточен мигом някъде.

Предполагам, че както при комунизма се правеше с низвергнатите вождове, ще му изрежат и от общите фотографии със себе си, праведниците от ръководството на партията.

Тъкмо ни казаха “кой” и пак се оказа, че е “никой”. Защото Бисеров удобно е вече никой за съзаклятниците си.

Няма Бисеров, няма проблем за бащицата на партията.

Получава се като в онзи виц за Вуте, който попитал на събрание на текезесето къде е изчезнал хлябът, а на следващото събрание Нане проявил интерес с малко уточнение: „Не питам къде изчезна хлябът, а къде е Вуте”.

Сега трябва да питаме и „къде”, както и „как” относно предоставената му възможност да финтира държавната машина, задействала срещу него прокурорската проверка.

Междувременно прокуратурата дава частичен отговор и на въпроса „защо” - Бисеров е погнат заради подозрения за данъчни нарушения и пране на пари.

Въпросът „защо” обаче има доста адресати, които трябва да обяснят едновременно кой, кога, защо, как и срещу какви облаги е включил системата за ранно предупреждение на Доган, давайки му време да изпревари събитията с „оставката” на Бисеров, замитайки същевременно следи.

Работата е дебела, ако схващате тънкия ми намек.

Автор: Иво Инджев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес