Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна миенето на улици във Видин

18 май 2021, 18:27 часа • 1328 прочитания

Специализираната машина, с която то се извършва, е най-новата придобивка в автопарка на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“. Тя дава възможност за миене на пътното платно както със струйници, така и с маркуч.

„Целта ни е да се намали запрашаването. Видин е сред градовете с най-висока концентрация на фини прахови частици във въздуха и затова за Общината е изключително важно изпълнението на набелязаните мерки за справяне с този проблем“, обясни директорът на общинското предприятие Емилиян Евтимов. Той допълни, че намеренията са в бъдеще да се закупят още една или две миячни машини.

Припомняме, че в началото на годината Община Видин се сдоби с две мотометачки и вече активно се извършва машинно метене на улиците. Сега дейностите ще бъдат координирани, като идеята е първо улицата да се измита, а след това да се премине и към измиването, за да се постигне максимален ефект.

Миенето и метенето на пътната мрежа се изпълнява по график, съобразен с местоположението и натовареността на движението. Гражданите могат да се запознаят с него на интернет страницата на Община Видин:

https://vidin.bg/.../admin.../ecology/ecology-operation/od32 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес