Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видинската полиция предотврати телефонни измами за десетки хиляди

26 януари 2015, 10:26 часа • 12414 прочитания

Във Видин полицията предотврати за един ден опити за телефонни измами за близо 50 000 лева. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР.

В събота възрастна жена от Видин е поискала да изтегли петцифрена сума от сметката си от банков клон в града. Жената е казала, че в телефонен разговор и е било съобщено за пострадал близък, а парите били нужни за заплащане на спешна операция. Охранителят на банката е сигнализирал в полицията.

Същият ден касиерка в друг банков клон също е сигнализирала в полицията, след като се усъмнила в искането на възрастна клиентка да изтегли четирицифрена сума. Полицаите са установили, след разговор с жената, че е жертва на телефонна измама. Само в събота на територията на областта са предотвратени пет телефонни измами, исканите пари възлизат общо на около 50 000 лева.

От ОДМВР-Видин апелират към жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искания за пари. Да не се правят плащания на подобни искания, особено направени по телефона и да търсят обратна връзка с близките си. При съмнения да се сигнализира на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес