Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видин с трета покана за подмяна на стари отоплителни уреди с екологични

09 март 2023, 18:00 часа • 5849 прочитания

Във връзка с изпълнение на проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин“,

Наличният финансов ресурс по проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух дава възможност в повече домакинства да се подменят отоплителните уреди на дърва и въглища с егологични. Поради тази причина от общината обявяват трета покана за заявления.

Приемът им започва от 13-ти март (понеделник). Всеки, който иска отоплителни уреди на  електричество, пелети или втечнен газ, може да се възползва, казват от местната администрация, като срокът е до 24-ти март. Още от Видин: Община Видин отговори за "усилената" продажба на имоти

С реализиране на проект „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин“ се изпълнява неговата главна цел – намаляване на емисиите на фини прахови частици от битовото отопление, които са един от основните източници на замърсяване на въздуха. Това ще доведе не само до по-комфортен живот и подобряване на здравето на гражданите, но е и стъпка към възпитанието на хората по отношение на екологичната култура и опазването на природата, допълват от администрацията.

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес