Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Видин с призив към бизнеса да подкрепи развитието на спорта и културата в общината

03 септември 2021, 08:15 часа • 1195 прочитания

Основен приоритет за Община Видин е развитието на спорта и културата. За да се постигне обаче желаният от всички видински граждани напредък в тези важни сфери, са необходими усилията на цялото общество – на местната власт, гражданите, както и на бизнеса. Затова кметът д-р Цветан Ценков отправя призив към представителите на бизнеса да преценят според възможностите си каква сума годишно биха могли да отделят като дарение за развитието на културата и на спорта в нашата община.

Подготвени са официални писма, които ще бъдат изпратени до собствениците и управителите на най-големите видински фирми и предприятия. Видин има значими традиции в редица спортове – гребането, баскетбола, волейбола, футбола, успешно се развиват и леката атлетика, тенисът на маса, самбото и джудото, боксът и още много други спортове. Културният календар на Общината постоянно се обогатява с нови събития, а организираните фестивали радват жителите на Видин и привличат много гости в нашия град. Общинското ръководство вярва, че с подкрепата на хора на високи позиция в икономиката, които имат правилно отношение към спорта и културата и осъзнават важността им за физическото и духовното израстване на младото поколение, ще бъдат постигнати още по-значими успехи.

В съответствие с принципа за нулева търпимост към корупцията, който кметът на Видин и екипът му следват, предоставянето на подкрепата ще става при пълна прозрачност – чрез подписване на договор за дарение с Общината, в който изрично ще бъде упомената волята на дарителя за кой спорт, спортен клуб, културно събитие или културен институт е предназначена финансовата помощ.

„Надявам се, че ще получим подкрепа от страна на бизнеса в нашата Община. Така че видинските спортисти и културни дейци да продължат и занапред да прославят името на нашия старопрестолен град не само в България, но и по света“, заяви кметът д-р Цветан Ценков.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес