Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Видин получи от ММС 700 хил. лв. за ремонт на закритата лекоатлетическа писта

30 юни 2022, 13:53 часа • 997 прочитания

Договорът за основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта във Видин вече е подписан. Той е сключен между общината и Министерството на младежта и спорта и официално влезе в действие вчера, на 29 юни.

Сумата, която се отпуска от ММС за основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта, е малко над 700 хиляди лева. Обектът е сред десетте в страната, получили финансиране по реда на Наредба № 4 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Предвидените строително-ремонтни дейности включват ремонт на покрива, на фасадата, на коридори, санитарни и административни помещения, тренировъчна зала и склад, лекоатлетическа зала, подмяна на водопровод, канализация и ел. инсталация.

"С реализирането на предвидените дейности ще се подобрят условията за спортуване, което ще насърчи работата на треньори и учители, на трениращите в спортни клубове деца и на професионалните състезатели. Това ще доведе до увеличаване на броя на децата и младежите, упражняващи физически занимания и спорт, както и ще подобри спортно-техническите резултати, което е и целта на проекта", съобщиха от Община Видин.

Срокът за изпълнение на проекта е 11 месеца.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес