Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови пътни знаци поставиха в Ружинци

26 септември 2022, 13:28 часа • 3133 прочитания

Десет соларни знака за пешеходна пътека „Д17“ са били поставени в Ружинци, Дреновец и Тополовец с цел да привлекат вниманието на шофьорите и да се предпазят пешеходците.

„Това е мой ангажимент и обещание, залегнало в програмата ми за управление на общината за мандат 2019- 2023 г. Това са първите соларни знаци в община Ружинци“, коментира кметът на общината Александър Александров.

Поставени са и нови пътни знаци „В26“ - „Забранено движението със скорост по-висока от означената“ с надпис „40“ в населените места Тополовец, Дреновец и Ружинци.

От общината поясняват, че до поставянето на знаците се е стигнало след сигнално писмо на РУ на МВР Белоградчик и решение на Общинския съвет в Ружинци, с което това се регламентира и узаконява.

Ограниченията се налагат, за да се намали скоростта през населените места и от там опасността от пътно-транспортни произшествия. На нарушителите вече може да бъде налагана глоба или да бъдат санкционирани от органите на пътна полиция.

Инициативата за новите знаци е по случай 21-ви септември - Ден на безопасност на пътя, част от инициативата Европейски ден без загинали на пътя.  

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес