Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еднократно обезщетение в четири цифри за роднините на загиналите в Горни Лом

05 ноември 2014, 15:39 часа • 10584 прочитания

По 10 хил. лева еднократна помощ ще получат наследниците на загиналите 15 души след взрива в завод "Миджур" в Горни Лом - 13 мъже и 2 жени. Това съобщи за БТА Венци Пасков, директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" във Видин.

От Видинска област наследници на загиналите са четирима - от село Средогрив и Горни Лом. Днес служители на "Социално подпомагане" са посетили на място законните наследници и ако до края на деня те успеят да подадат необходимите документи, възможно е да получат средствата през следващите дни, уточни Пасков.

С постановление на Министерския съвет през октомври бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика в размер на 150 000 лв., които са за изплащане на еднократна финансова помощ в размер на 10 000 лева на законните наследници на всяко от загиналите лица. Изплащането на финансовата помощ от 10 000 лева стана възможно и след като бяха издадени смъртните актове и удостоверения за наследници на загиналите при взрива в Горни Лом.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес