Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Благотворителен поход събра 5 000 лв. за деца, болни от диабет

07 април 2019, 15:00 часа • 765 прочитания

Поход, посветен на борбата срещу диабета, събра 5000 лв. за диабетно болни български деца. Мероприятието стартира от Видин и премина през Белоградчик, Лом, Монтана, Враца, Козлодуй, Мездра, Оряхово, Плевен, Никопол, Велико Търново, Свищов, Русе, Силистра, Тутракан. Походът достигна и румънска територията – през Гюргево, Турну Мъгуреле, Бекет и Калафат.

Инициативата се проведе по суша, въздух и вода в периода от 30 март до 6 април и бе организирана от Лайънс клуб Видин и клубовете на Лайънс движението в България, със съдействието на Община Видин и Туристическо дружество „Бонония“. „Вие направихте възможно реализирането на проекта, който ще осигури необходимия комфорт на болните деца. Събраните средства за закупуване на сензори и трансмитери за контрол на кръвната захар ще бъдат предоставени на всички български деца с диабет тип 1. Оценявам приноса на всеки един от вас в тази високо хуманна мисия“, заяви заместник-кметът на община Видин - Венци Пасков.

„Бяха изминати над 700 километра по вода и над 750 километра по суша, а събраните средства са над 5000 лева“, обясни д-р Борислав Милчев от видинския Лайънс клуб. Игри за малки и големи, концерти и много забавления са съпътствали походниците по целия маршрут. По време на финала на кампанията, който бе във Видин, бяха представени изпълнения на самодейни състави от местните читалища.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес