Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Вучич е наясно, че времето му за игра в Косово изтича: Иво Иванов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Сръбският президент Александър Вучич е наясно, че времето му за игра в Косово изтича. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com ”Отговорите със Спасиана Кириловажурналистът член на Българското геополитическо дружество Иво Иванов:

Ще си позволя да развия една хипотеза за случилото се, но както казват юристите, обосновано предположение. Понеже при последните преговори между Белград и Прищина, ЕС, в лицето на неговия специален пратеник Мирослав Лайчик, заеха една позиция, че едва ли не Прищина пречи на придвижването на процеса за сближаване, в този момент в Белград някой си е помислил, че имат “туше“, че са в по-добра позиция да водят още по-активна политика. Дали са си сметка, че вниманието на света е отвлечено от голямата война в Украйна.

Белград много обича, както големия си брат в Москва, да поставя другите членове на международната общност пред свършен факт. Да поставят света пред свършен факт и да обявят така наречения съюз на сръбските общини в Косово. Който вече е договорено, че ще съществува преди 10 години в Брюксел, последно в Охрид отново се задължиха страните, че ще има такъв съюз. Същината е какво ще представлява този съюз. Защото според Прищина сърбите искат и очакват от това една нова Република Сръбска, каквато виждаме да се подвизава в Босна и Херцеговина. Докато албанците си го представят като една културна автономия с някакво местно самоуправление на ниво комунални функции.“

Реклама
Реклама
Новините днес