Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Станишев поиска задължително гласуване

Убеден съм, че предсрочните избори няма да решат проблемите на страната. Ще проведем разговори с нашите партньори за предсрочни избори. Не смятам, че отлагането с една година на предсрочни избори е удачен вариант – защото няма да има среда да се предприемат важни реформи. От тази гледна точка не смятам, че тезата на лидера на ДПС за избори сега и веднага е уместна, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Тук той беше поправен, че това е теза на Бойко Борисов, а не на Лютви Местан. Следващата година трябва да бъде посрещната с бюджет, който да бъде използван от евентуално ново правителство, добави той.

Избори на пролет не са добро решение, но конкретни срокове не бих обсъждал в момента, повтори червеният лидер. Несериозно е да се твърди, че евентуалният ми пост на еврокомисар ще натежи над стабилността на държавата, каза още Станишев.

Ако приемем резултатите от евровота за представителна картина, то следващият парламент ще е фрагментиран, с трудна коалиция. Време е всеки да си поеме отговорността – никой отвън няма да ни спаси. Рестартът на държавата изисква законодателни промени – ако е необходимо в Конституцията, които да доведат до задължително гласуване, каза Сергей Станишев. Трябва да се търси подкрепа в това отношение и от парламентарни, и от извънпарламентарни партии. При добра воля това може да бъде реализирано бързо, смята той.

Реклама
Реклама
Новините днес