Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

По-склонни сме да дадем хиляди левове за нов телефон, отколкото да отгледаме дете: Проф. Климент Найденов в “Отговорите“(ВИДЕО)

По-склонни сме да дадем хилади левове за нов телефон, отколкото да отгледаме дете. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ проф. Климент Найденов, декан на геолого-географския факултет на СУ “Св. Климент Охридски“, по повод демографската криза:

С 60 хиляди души горе-долу намаляваме на година, това е числото. Демографските процеси са инерционни. Това, което заварваме, се е случило преди 20-30 години. И в момента дори и да предприемем политики, след 20-30 години ще се усети какво се случва.

Може би изкуствено до 1989 г. беше напомпвано населението или по-скоро заради тези масови производства хората раждаха повече деца и се получи едно увеличение на населението. В момента ги няма тези производства. Имаме дигитална революция вече, затова и намаляване на нуждата от брой хора, които в Европа и в другите развити държави в света, които да обслужват тези производства. Африка са на съвсем друго ниво на развитие, там трябват хора, затова се и раждат хората.“

Реклама
Реклама
Новините днес