Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Опозицията като любовница всява интриги в сглобката: Ивайло Илиев в "Отговорите" (ВИДЕО)

С вота на недоверие опозицията в НС като скрита любовница всява интриги в сглобката. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ младият политолог и журналист в Actualno.com Ивайло Илиев:

"Свикнали сме самата процедура да е по-скоро формална, но след като веднъж вече имахме успешен вот на недоверие, то не бива да се подценява.

В този план вотът на недоверие ще даде знаци за доверието вътре – обект на анализ ще е как ГЕРБ и ДПС ще гласуват за този вот, или пък изобщо няма да гласуват. Според мен няма да видим монолитно гласуване, а напротив – ще има нюанси, ще има и „въздържал се“, ще има и негласували – все знаци, които тепърва ще повишават напрежението вътре в самата „сглобка“.

Именно затова инициаторите на вота на недоверие са по-скоро като скритата любовница във връзката, която иска да всее интрига и раздор между влюбените. В този смисъл вносителите знаят, че вотът ще бъде неуспешен, но и знаят, че ще предизвикат сътресения и ще засилят едни процеси, които могат да доведат до промяна на структурата на властта.

Реклама
Реклама
Новините днес