Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Любомир Стефанов: Избирането на Радев е все по-малко сигурно, за негова собствена изненада

Сигурно ли е избирането на Радев за втори мандат?

Бих казал все по малко сигурно, за голяма изненада и на самият президент Радев. Преди един месец нещата не изглеждаха така. Категорично появата на Лозан Панов и Анастас Герджиков промени картината драматично. И от една привиждана на първи тур победа и движение в тази посока, изведнъж кандидатът за втори мандат се оказа в ситуация да се бори, не казвам да отиде на балотаж, той очевидно ще отиде, но се бори затова да има достатъчна разлика, която да му осигури предимство на втори тур.

Основният въпрос е с кого ще отиде Радев на балотаж.

Разпределението на гласовете център-дясно ще дефинира как всъщност си представят българите център-дясното. Тъй като „Демократична България“ със съставните й части, тя е коалиция, знаем, претендира да заема това пространство, според мен от профила на гласувалите за нея ще се види, че по-скоро тя е център-ляво. Дясното ще има всъщност избор дали да подкрепи проф. Герджиков, или да подкрепи г-н Панов, зависи от личните им позиции в кампаниите, които те структурират.

А инициативните комитети са смокиновото листо, което освен че крие грозната истина, се опитва да подлъже гражданите, че омразните им партии не са включени по никакакъв начин в кандидатурата на тези чисти и достойни хора.

Реклама
Реклама
Новините днес