Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Кристиан Кръстев: От 2023 г. специални електробуси тръгват по малките софийски улици

Изцяло под мое давление от началото на миналата година работим по проекта „неприсъствен фиш“. Дотогава можеше да бъдат санкционирани водачите само в тяхно присъствие. До ноември месец миналата година единственият вариант, при който можеше да бъде санкциониран водач беше той да присъства при съставянето на фиш или акт. При неприсъствения фиш законът позволява, когато вие сте паркирали неправилно, или сте спряли където не е редно, ако имате залепен фиш на предното стъкло, или на друго видимо място, да се счита за връчен.

Оттук нататък започва ходенето по мъките дали, като ви е връчен фиша, вие ще си го платите добросъвестно, или няма да го платите. Ако няма да го платите, започва една процедура, при която се подготвя документацията, изпраща се по куриер, връчва се и евентуално се обжалва. Нормално ли е според вас да паркират на тротоар, или да спират на пътното платно, където се движи и трамвая? В момента, в който се спира в единствената активна лента за движение, се създава предпоставка за пътнотранспортно произшествие.

Санкциите между 20 и 200 лв., в зависимост от тежестта на нарушението, са регламентирани със закон. 200 лв., най-общо казано, се налага, ако сте спрели на място, предназначено за хора с увреждания.

Реклама
Реклама
Новините днес