Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Коя е българката, участвала в проектирането на най-модерната хирургия в Европа? (ВИДЕО)

Ралица Йорданова завършва 91 Немска езикова гимназия в София, след това следва архитектура в Кайзерслаутерн, Германия. Живее там от 2003 година. Дипломира се успешно и започва работа в архитектурно бюро в Щутгарт, където само за три години и половина реализира над 50 проекта. През 2014 година обаче решава да се премести в по-голямо архитектурни бюро, което има богат опит в проектирането на болници, жилищни комплекси, спортни зали и други.

Така тя става част от екипа от общо 30 архитекта, проектирали новата сграда на Университетската клиника в Хайделберг, притежаваща най-модерната хирургия в Европа. Клиниката е разположена на обща площ от над 50 000 кв. метра, от които използваемите са 20 700 кв. метра.

Въпреки пандемията болничното заведение е завършено през юли 2020 година и отваря врати за пациенти в началото на октомври 2020 година.

Впечатляващата сграда на клиниката от ново поколение разполага със спешно отделение, лаборатории, 16 операционни, 313 болнични легла, 48 от които интензивни, учебна аула с 200 места и дори площадка за хеликоптер. А изграждането им струва над 200 милиона евро.

Реклама
Реклама
Новините днес