Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Какво означава двама съпредседатели на ДПС? Говори Любомир Стефанов в

Двама съпредседатели на ДПС означава лица за вътрешна и за външна употреба. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com “Отговорите със Спасиана Кирилова“ политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов:

Двама съпредседатели на ДПС не е сензация. Притеснително е обаче, че един човек може да каже на една партия какво да прави. Т.е. колективният разум в нея и процесът за взимане на решения отсъстват. Ерго, това означава, че ДПС не е партия. ДПС е дружество с ограничена отговорност, водено от един човек. Всички останали изпълняват каквото той им каже. Това не е партия.“

Що за ход е това да има двама съпредседатели? Няма куража Ахмен Доган да сложи етнически българин за председател на ДПС?

Не, според мен това е знак с двояко тълкуване. Единият е негативният разбира се и предпазва партията от тоталното й превръщане в корпоративна структура, което прочетохме между редовете, поставяйки Делян Пеевски начело. Това е негативният прочит. Позитивният – лица за вътрешна и за външна употреба.

Реклама
Реклама
Новините днес