Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Великотърновският общински съвет ще определи носителите на наградите за 24 май

17 май 2019, 14:11 часа • 2831 прочитания

На 20 май 2019 г. (понеделник), от 16,30 ч., в регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“ ще се проведе заседание на Великотърновския общински съвет за определяне на носителите на наградите „Култура“, „24 май“ и „Св. Патриарх Евтимий“. Заседанието ще се състои в читалнята на библиотеката по предложение на председателя на общинския съвет Венцислав Спирдонов. За деня на буквите, общинските съветници ще получат читателски карти за народната библиотека.

По традиция, трите общински награди се връчват в навечерието на 24 май - празник на българската просвета и култура, и на славянската писменост. През настоящата година, след решение на комисията за определяне на носителите на наградите, са направени следните номинации:

- За наградата „24 май“ - ученичката Десислава Димитрова от Старопрестолната професионална гимназия по икономика. Тя има отличен успех от IX до XII клас и е носител на десетки награди и отличия от национални и международни състезания и олимпиади;

- За наградата „Св. Патриарх Евтимий“, в категорита „учител на годината“ са предложени три педагожки - д-р Северина Величкова от ДГ „Райна Княгиня“, Сребринка Минчева-Лакова от СУ „Емилиян Станев“ и Цветомила Драганова от ПМГ „Васил Друмев“. В категорията „Колектив на годината“ предложението е за Детска градина „Първи юни“ и ОУ „Неофит Рилски“ - гр. Килифарево;

- За наградата „Култура“, в категорията „ярки постижения в областта на изкуствата и културата“ са предложени фотографът Генчо Петков  и актьорът Милен Иванов, в категорията „творчески дебют“ - журналистката и писателка Елена Чамуркова.

Предложенията ще бъдат разгледани от постоянната комисия по образование, наука и култура, след което ще бъдат подложени на обсъждане и гласуване от Великотърновския общински съвет.

Награждаването ще се състои на тържествена церемония в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ на 20 май от 18,00 ч. След  връчването на наградите ще бъде представен мюзикълът „Вражалец“ по пиесата на Ст. Л. Костов. Постановката е подарък от община Велико Търново за жителите и гостите на града по случай Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост.

Камелия Джанабетска
Камелия Джанабетска Отговорен редактор
Новините днес