Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Търново искат оставки заради убийството на Вероника

09 март 2015, 21:10 часа • 17577 прочитания

Около петдесет граждани протестираха във Велико Търново и поискаха оставката на директора на областната полиция Илиян Личев. Мотивът е, че е отказал среща на техни представители, за да ги информира за разследването на убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Според протестиращите няма доказателства, че арестуваният Илиян Здравков е извършител на тежкото престъпление, съобщава БНР.

"Протестираме поради една еднинствена причина - има толкова много въпросителни. Всички граждани, които виждате имат въпроси и към наблюдаващият прокурор, и към директора на МВР. Много от хората тук не вярват, че това е убиеца. Имаме много въпроси. Къде е кръвта? Защо тялото не е подпухнало? Защо го намират 3 дена след това на 30 метра в реката? И защо не е прибран, ако е той, като има присъда? И той има присъда-да! Къде се крие, кой го издирва, защо не е прибран? Чакат да убие? То няма доказателства, че е той. В тази държава сме забелязали, че има територия, че всичко може да се изопачи", заявяват демонстрантите.

На протеста започна събирането на подписка за оставката на полицейския директор Илиян Личев, която ще бъде изпратена на министъра на вътрешните работи. Утре вечер в града започва подписка с искане за връщане на смъртното наказание за извършителите на убийства.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес