Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шестима от задържаните в Търново данъчни с повдигнати обвинения

25 февруари 2016, 15:10 часа • 2193 прочитания

След като вчера девет служители на регионалния клон на Националната агенция за приходите (НАП) във Велико Търново бяха задържани по подозрения в корупция, трима от тях са били освободени след разпити.

На другите шестима обаче са им повдигнати обвинения за това, че са се сговорили да вършат длъжностни престъпления, както и искане и приемане на подкупи, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Стефан Михайлов - бивш директор на ТД НАП, Пламен Томов - зам.-директор на ТД НАП, Мирослав Стефанов - зам.-директор на дирекция "Събиране“, Петя Николова - началник на отдел "Селекция" и данъчните инспектори Иван Конов и Младен Векилов.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на шестимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Преценява се на кого от тях каква мярка за неотклонение да бъде наложена или поискана от Специализирания наказателен съд. Обвинените бяха задържани на 24 февруари 2016 г. във Велико Търново при специализирана операция на МВР и ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Според събраните до момента доказателства престъпното сдружение е действало в продължение на две години – от ноември 2013 г. до ноември 2015 г. В хода на разследването предстои да се установят нанесените от дейността му щети за държавния бюджет.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес