Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радослав Гизгинджиев: Младите имат нужда от различен начин на представяне на изкуство

27 юли 2016, 07:21 часа • 1329 прочитания

Младите имат нужда от смела провокация и от различен начин на представяне на изкуство. Това каза за Радио „Фокус“-Велико Търново Радослав Гизгинджиев, автор на книги и организатор на инсталацията „Страници от Рая”, която ще бъде представена във Велико Търново. Той поясни, че по негови наблюдения, изключително много млади хора се впечатляват, когато книгите се поднасят по различен начин.

„Забелязвам, че когато представям нещата си, мнозинството от присъстващи са млади хора и със сигурност може да се говори за интерес, който е събуден сред тях“, каза Радослав Гизгинджиев. Той допълни, че подобна инсталация е била представена в Бургас, Пловдив и София, но тази във Велико Търново ще е най-мащабната, която е правил до сега, тъй като пространството е най-голямо.

„Със сигурност има интерес към такива неща. До колкото съм забелязал, а и моят опит е такъв, тъй като аз винаги представям нещата си по визуален начин, че хората има нужда да бъдат по-смело провокирани. Целта на инсталацията е точно такава. Ще има листи и по земята, освен тези, които ще висят в пространството. Всеки човек ще има възможност да си вземе лист, който си хареса. Забелязвам, че много хора снимат текстовете, интересно им е“, добави авторът.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес