Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Програмата за управление на Велико Търново е одобрена от общинския съвет

25 февруари 2016, 13:41 часа • 1619 прочитания

Програмата за управление на кмета на община Велико Търново Даниел Панов за мандат 2015-2019 бе одобрена днес на заседание на Общинския съвет. Положителен бе вотът на 88% от общинските съветници, а графата „Против” остана празна.

Четири са основните приоритети, включени в програмата: Икономическо развитие и просперитет на община Велико Търново; Достоен живот и развитие на човешкия капитал; Опазване и възстановяване на цивилизационното наследство, създаване на благоприятна и естетична среда на живот; Утвърждаване авторитета на община Велико Търново като европейски културен и образователен център.

Само за подобряване на градската среда е внесена инвестиционна програма по ОП „Региони в растеж 2014-2020” за 43 милиона лева. Проектите са за облагородяване на кварталите, цялата стара градска част с близо 40 улици, панорамни площадки и площадни пространства, Южната промишлена зона.

За първи път Велико Търново има гарантирани европейски средства за интегриран градски транспорт и нова транспортна схема, както и за първия етап от превръщането на терена на старото военно училище в съвременен и зелен градски център. Ще продължат подобряването на туристическата инфраструктура и създаването на нови атракции. Одобрен е и вторият воден цикъл за старопрестолния град.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес