Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Припомнете си красотата на Велико Търново с този документален филм

06 октомври 2020, 13:36 часа • 2408 прочитания

Мнозина обичат Велико Търново. Старата столица носи своя неповторим чар и красота и ние винаги я посещаваме когато имаме тази възможност. Родом от града са и много видни български личности, които са дали своя принос за нашата история, а самото място е свидетел на някои от най-важните събития в нашата родна история. 

Всичко това преди четири години провокира създаването на страхотен документален филм, който носи името "Велико Търново - в сърцето на историята". Самата документална лента е с дължина от 26 минути, а в нея актьорът Юлиян Вергов влиза в нетипичната роля на гид, за да ни преведе през красотите на прекрасния град. 

Самата история на старопрестолния град е представена по много интригуващ и грабващ вниманието начин, а задължителните спирки са именно най-популярните места във Велико Търново. Ще им се насладите в нова светлина и с изумителни кадри. Любопитен детайл е, че лентата е първата туристическа документална такава у нас, която е заснета в 4К. Изпълнител са студио "Black Stamp", а поръчката е направена от Туристическия информационен център „Царевград Търнов”. 

Ако искате, можете да споделите видеото със свои приятели от чужбина, които разбират английски език - предвидени са субтитри. Според много хора именно този документален филм е най-добрият за Велико Търново. Можете да му се насладите тук

Ето и пълният екип зад проекта: 
Продукция - Black Stamp
Водещ - Юлиан Вергов
Изпълнителен продуцент - Станислав Вълканов
Сценарий - Димитър Григоров
Режисьор - Калоян Николов
Оператор - Павлин Гроздев - Бърни
Композитор - Давид Кокончев
Монтаж - Иосиф Кокончев
Звук - Александър Макрев
3D анимация - Стоян Чолаков

Заглавна снимка: Pixabay

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес