Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правят оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на Вероника

10 март 2015, 22:07 часа • 14819 прочитания

Комисия ще прави оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова край жп гарата в града. В нея ще участват и граждани от инициативния комитет за обезопасяване на проблемните зони. Решението взеха общинските съветници на извънредна сесия в понеделник вечер.

До месец трябва да има оценка на опасните места и да се представи количествено-стойностна сметка на мерките за повишаване на сигурността. Решението е в отговор на исканията в подписка на близо 1000 души след убийството на Вероника, което бе извършено в пуст и неосветен участък.

Те настояват за ново улично осветление, за ремонт на подлези и засилено полицейско присъствие. Искат още да се ограничи свободното придвижване на психично болни, докато са на болнично лечение, и да се сложат "легнали полицаи" пред всички училища и детски градини, пише "24 часаЮ/

Кметът на Велико Търново Даниел Панов има идея да се направи публичен регистър на издирваните престъпници с постановени ефективни присъди. Този регистър трябва да е публично достояние на гражданите, за да се попречи на тези хора анонимно да се разхождат свободно и за продължават да извършват престъпления, както се случи със задържания да убийството на Вероника Илиян Здравков - Зико.

Вчера около петдесет граждани протестираха във Велико Търново и поискаха оставката на директора на областната полиция Илиян Личев. Мотивът е, че е отказал среща на техни представители, за да ги информира за разследването на убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Според протестиращите няма доказателства, че арестуваният Илиян Здравков е извършител на тежкото престъпление, съобщава БНР.


Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес