Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Под риск са учебните занятия на няколко училища във Велико Търново заради аварии в топлофикация

30 ноември 2022, 17:37 часа • 1462 прочитания

Непрекъснатите аварии по мрежата на "Топлофикация Велико Търново" от началото на този отоплителен сезон поставят под риск нормалното протичане на учебните занятия в няколко от училищата в града, съобщават от БНР. 

ОЩЕ: Студена зима: Без газ не можем, смята шефът на Асоциацията на топлофикациите

Поради тази причина днес учениците от Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново са били с намалени часове. Училището няма климатици във всяка стая и това налага промяна в занятията, пояснява за алтернативното отопление на учебните заведения началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева в града.

"Повечето от училищата са ни посочили или климатици, или от парно на газ, или от газ на нафта резерви. Само за отоплението сме информирали Министерството и мисля че това дофинансиране ще бъде отразено в техните бюджети", съобщава още по темата.

ОЩЕ: Изтича срокът на „Топлофикация София“ да представи график за погасяване на задълженията

За денонощието без централно парно тази седмица са останали гимназиите "Вела Благоева" и "Георги Раковски", както и Спортното училище във Велико Търново. Най-големият проблем е представлявал отоплението на 130-те деца в общежитието на Спортното училище, където няма друга алтернатива освен парно, коментира директорът на общинската образователна дирекция в града.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес