Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Дряново обяви конкурс за обновяване на сгради в централната част

12 март 2021, 18:01 часа • 5859 прочитания

Конкурс за обновяване на фасадите на сгради, които се намират в централната част на града, обяви община Дряново. Местният парламент вече е одобрил процедурата за кандидатстване по проекта с наименование „Красиво Дряново 2021-2023 г“.

Планирано е да се обновят видимите от центъра фасади на жилищни сгради и ще бъдат озеленени дворните пространства с лице към улицата.

Допустими кандидати ще бъдат собственици и/или наследници на жилищни сгради в централната част на град Дряново.

Собствениците на одобрените сгради ще получат от общината строителни материали, като фасадна боя, грунд, варов разтвор, цимент, мрежа за шпакловка, шпакловъчна смес, блажна боя. Също така  и зелена растителност - едногодишни и многогодишни растения, дълготрайна растителност, уточняват от общинската администрация.

Всички останали дейности по обновяване на сградите - материали за топлоизолация, скеле, труд (наемане на майстори) и други, ще бъдат за сметка на кандидатите, допълват от там.

Срокът за подаване на заявления за кандидатстване е от 15-ти март до 15-ти април, а класирането ще стане ясно до 30-ти април тази година.

С приоритет ще се одобряват заявления на собственици от улица „Шипка“ -  в участъка от кръстовището на ул. „Шипка“ и ул. „Матей Преображенски“ до кръстовището на ул. „Шипка“ и ул. „Досьо Стойнов“. Също така и обекти, които се намират на друга улица в централната част.

При наличие на свободни финансови средства след обявяване на резултатите, в периода от 15.05.2021 г. до 15.06.2021 г. ще се приемат нови заявления за кандидатстване. Краният срок за приключване и отчитане на всички дейности по проекта е 31-ви ноември 2021 година.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес