Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Девет фирми в Горна Оряховица искат да подменят печките с газови и пелетни котли

09 януари 2023, 14:44 часа • 1566 прочитания

Девет фирми са подали оферти във втората процедура от проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух в Горна Оряховица чрез подмяната на старите отоплителни устройства с нови.

Това са „Еър Лукс Системи” ЕООД, „НЕС – Нови енергийни системи” ООД, „Енджълс” ЕООД, „Екселор Холдинг Груп” ЕАД, „Термоавтоматика - Димов, Саралиев 2018” ООД, „НИКО – 96” ЕООД, „Юнит експорт” ЕООД, „Инженерингови системи - България 2021” ДЗЗД, „Кънекшън мениджмънт” ЕООД.

Процедурата е за избор на доставчици, демонтаж и монтаж, гаранционно обслужване на газови и пелетни котли и радиатори.

Разделена е на три обособени позиции, като общата стойност на поръчката е 1,4 млн. лева без ДДС.

По първата позиция – за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на отоплителни устройства за битово отопление на пелети“ са подадени 6 оферти.

Толкова са и офертите по втората позиция – за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на отоплителни устройства за битово отопление на природен газ.

А по третата – за доставка и гаранционно обслужване на радиатори, предложенията са четири.

След декриптиране на офертите 7-членната комисия, назначена със заповед на кмета, започва разглеждането им. Срокът й за работа е 3 месеца.

Все още върви първата процедура от проекта за подобряване качеството на въздуха - за доставка и монтаж на климатици. По нея предстои отварянето на ценовите оферти на фирмите. Тя е разделена на пет обособени позиции, а общата стойност на поръчката е близо 5 млн. лева без ДДС.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес