Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Делото за убийството на Вероника минава под специален надзор

05 март 2015, 13:20 часа • 13500 прочитания

Апелативната прокуратура във Велико Търново взе на специален надзор делото за убийството на студентката Вероника Здравкова.

Образуваното на 3 март досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишленото умъртвяване на студентката Вероника Здравкова от Никопол е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново. Наказателното производство се води по чл. 115 от НК, обясняват от Прокуратурата.

Умишлено убийство с цел грабеж е основната версия на разследването за смъртта на 23-годишната Вероника. След извършената аутопсия стана ясно, че не е упражнено сексуално насилие върху студентката, която в понеделник беше открита мъртва във водите на река Янтра. Вчера жители на Велико Търново излязоха на протест, потресени от смъртта на Вероника.

Според неофициална информация 23-годишната дама е получила месечната си заплата в деня, в който изчезва. След намиране на тялото й полицията е установила, че липсват документите, парите и телефонът на момичето.

Жители на Велико Търново вече започнаха подписка, с която ще настояват районът, откъдето е минавала младата студентка да бъде осветен и оборудван с камери за видеонаблюдение. Търновци искат още в тъмната част от денонощието да има полицейски патрул или общински патрул в района.

Твърденията в някои медии, че Вероника е починала след първия удар са просто тълкувания. От мен не е излизала такава информация. Аз не потвърждавам. Няма нова информация. Това каза за Радио „Фокус” – Цани Попов, наблюдаващ прокурор по случая с убитата студентка във Велико Търново.

Към момента все още няма конкретен заподозрян. Работи се по няколко версии, сред които „личен мотив” и „случайно убийство”. Основната версия е „ убийство с цел грабеж”. Все още не са намерени дамската чанта и телефона на момичето. „Работи се усилено за установяване на извършителя”, увери Попов.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес