Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП-Габрово поиска още оставки заради насилието над деца

26 януари 2018, 07:55 часа • 1151 прочитания

Заради скандала с насилието над деца с увреждания в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Хризантема" от БСП – Габрово искат оставката на Даниела Василева, директор дирекция „Образование и социални дейности“ в Община Габрово.

На 25 януари, по време на първото за 2018 г. редовно заседание на Общински съвет – Габрово, Николай Григоров, общински съветник от БСП, открито заяви, че трябва да се поеме отговорност за случилото се, визирайки общински служители, пряко отговарящи за Центъра „Хризантема“.

Според него, ако кметът на Габрово Таня Христова иска да покаже, че има желание да се справи с проблема, трябва да се разграничи от своите подчинени и да поиска оставките освен на директора дирекция „Образование и социални дейности“ Даниела Василева и тази на заместник – кмета Нела Рачевиц, отговаряща за ресор „Социално – икономическо развитие“, съобщи gabrovonews.bg.

Григоров бе категоричен, че ръководството на Община Габрово е знаело за случая на насилие в Центъра за настаняване още през месец октомври 2017 г., но по някакви причини е проявило безхаберие. Като доказателство за думите си общинският съветник от левицата посочи писмо до омбудсмана, изпратено до Мая Манолов през октомври м.г.

В отговор на исканата от БСП – Габрово оставка на Даниела Василева, кметът на Габрово Таня Христова каза пред Общинския съвет, че ще бъде безкомпромисна, предприемайки и инициирайки всички действия, свързани с пропуски в работата и грижата, поети като ангажимент към децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип.

Припомняме, че на 25 януари кметът на Габрово уволни директора на Центъра за деца Маринела Лазарова.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес