Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арбанаси посреща деца и юноши от 10 държави за международен лагер по конен спорт

08 юли 2015, 08:48 часа • 5493 прочитания

Президентът на Международната федерация по конен спорт Ингмар де Вос пристига за първи път в България за откриването на международен лагер по конен спорт за деца и юноши, който ще се проведе в Арбанаси от 9 до 15 юли. По време на посещението си във Велико Търново и Арбанаси г-н де Вос ще бъде придружен от членовете на Борда на Международната федерация по конен спорт Арман Йозгоркей и Кароли Фугли. 

В младежкия лагер ще вземат участие деца и юноши от Албания, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Румъния, Хърватска, Босна и Херцеговина, Украйна и България.

Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. Целите на лагера са не само популяризиране, подпомагане и развиване на конния спорт, но и представяне красотата и забележителностите на България. Това са причините, поради които Велико Търново и Арбанаси са избрани за домакини на престижното и авторитетно събитие.

Организатори на лагера са Българската и Международната федерации по конен спорт, Клуб по конен спорт „Калоян 92” с любезното съдействие на Община Велико Търново.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес