Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради Морската градина и куп мръзни чорапи варненец преживя съдебна перипетия

03 февруари 2016, 08:22 часа • 3128 прочитания

Варненцът Масис Бояджан се размина с глоба от 100 лева заради хулиганско поведение след гневна обществена реакция.

Бояджан беше заплашен от наказание, след като реши да действа по нетрадиционен начин заради бездействието на варненските общинари - по негово мнение, относно статута на Морската градина. Той нареди мръсни чорапи на столовете на общинските съветници, за да покаже, че те не се гнусят от мръсотията по случая с Морската градина.

Варненецът е известен с гражданския си протест срещу лошите шофьори, незаконното строителство и най-вече за опазването на Морската градина. Миналата сряда той се появи традиционно в залата на местния парламент и опъна плакат срещу корупцията, като започна да недоволства шумно срещу заседаващите общинари, информира "Сега". Той беше изведен, а на другия ден в знак на несъгласие "окичи" президиума с чорапи, "даде" им имена, снима ги и разпространи фотосите във Facebook. На заден план се вижда националният флаг. Това пък даде повод на служители на община Варна да пратят сигнал в полицията. За по-малко от два дни той бе намерен от органите на реда, изправен пред съд и осъден по указа за дребно хулиганство. Последва обаче реакция, основно в социалните мрежи и на втора инстанция присъдата беше променена.

Интересен факт е, че на служебната поща на Actualno.com също дойде позиция на гражданска организация по въпроса - "Варна диша". Първата позиция беше на безусловна подкрепа, като беше посочено, че "като сдружение с дълъг опит по въпроса, следва да отбележим, че всички други механизми за демократичен натиск върху властта са изчерпани". Казваше се и, че членове на сдружението били заплашвани по телефона заради мнения във Facebook. Последва опровержение от председателя на сдружението Славена Панайотова, която поясни, че "съмишленик" е действал "прибързано" с тази позиция.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес