Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва нов етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна, с промяна на движението

11 май 2020, 07:50 часа • 4005 прочитания

От днес, 11 май, започва следващият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна.

Ремонтите дейности продължават с рехабилитиране на естакадната част на мостово съоръжение 6, както и пътните връзки за и от кв. "Аспарухово" по път I-9 Варна-Бургас.

За изпълнение на ремонтните дейности ще бъде ограничено движението в платното за Бургас. Трафикът ще преминава двупосочно в платното за Варна. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация, предупреждава БГНЕС.

Ремонтните работи по връзките от Аспарухов мост към кв. "Аспарухово", както и от качването от квартала към съоръжението ще се извършва без прекъсване на движението и ще е в лентата, незасегната от строителните дейности.

Срокът за изпълнение на ремонта е 45 дни - до края на месец юни.

Предстоящите строителни дейности са част от поетапното обновяване на Аспаруховия мост, което започна през 2016 година. Мостът се състои общо от 11 съоръжения и е в експлоатация е от 1976 година. Основна връзка е на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Досега са обновени съоръжения 1, 2, 3, 4 и 5 на Аспарухов мост и са вложени над 6,2 млн. лева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес