Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва 20-то издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата във Варна

01 август 2016, 11:06 часа • 595 прочитания

В Морската градина във Варна от 1 до 21 август, за двадесети път, ще се проведе най-голямото арт изложение в България – Международен панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика“.

Изложението събира на едно място талантливи майстори от цялата страна, които ще представят българската история и традиции.

Варненци и гости на града в продължение на 20 дни ще могат да се насладят на таланта на автори, които работят в областта на дърворезбата, иконописта, художествения текстил, керамиката, кожената пластика, рисуваното стъкло и коприна, майстори на чанове, носии, уникални кукли. Посетителите ще наблюдават на живо създаването на уникални творби.

Юбилейното 20-то издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата „Булгарика” ще бъде открито тази вечер с концерт-спектакъл с участието на Деси Добрева и Фолклорен ансамбъл „Варна”. Водещи на събитието ще бъдат Иван и Андрей.

В специално изградената галерия „Къщата на майсторите“ ще са изложени картините на утвърдени художници от девет държави- България, Франция, Румъния, САЩ, Корея, Русия, Германия, Словения, Италия.

Проектът „Красотата на камъка: Италия-България” ще представи български и италиански скулптори, които на живо, пред хилядна публика, ще представят уменията на български и италиански каменоделци. Проектът се реализира под патронажа на г-жа Луиджина Педди - Директор на Италиански културен институт- София, предаде „Фокус“.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес