Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Варна започва Седмицата на православната книга

20 август 2016, 19:00 часа • 1423 прочитания

Всеки ден от 18.00 до 19.00 часа в Седмицата на православната книга ще бъдат представяни нови книги на гражданите на Варна. Това каза за Фокус Борислав Аврамов, отговарящ за мисионерската дейност и работа с младежта във Варненската и Великопреславска митрополия.

„Една такава интересна книга е „Житие на св. Серафим” , архиепископ Богучарски и софийски чудотворец, като това е най- новият канонизиран светец на българската и руска църква”, коментира Аврамов.

По думите му ще бъде представено неговото житие и проповеди. „По време на форума ще бъде представено и едно съвместно издание между Духовно – просветен център „Св. Архангел Михаил” към Варненска митрополия и издателство на Черноморската митрополия в Черна Гора”, допълни мисионерът. Той уточни, че книгата се казва „Посъветвай ме, отче”.

„Тя представлява въпроси и отговори към различни духовници събрани в един сборник. Има основни въпроси, които възникват в живота на християните постоянно, на начинаещи и по-напреднали”, подчерта Борислав Аврамов.

Все още се пазят светите преписи на словата на св. Климент Охридски, които са ползвани векове наред след неговата смърт. Той е най-почитаният от светите седмочисленици, широкият кръг от учениците на св. св. Кирил и Методи. Тази голяма годишнина е основен акцент, като на това ще бъде посветено и словото на митрополит Йоан при откриването на форума тази година.

 

Севим Рашидова
Севим Рашидова Отговорен редактор
Новините днес