Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Варна стартира Есенен салон на изкуствата

05 ноември 2018, 09:58 часа • 2444 прочитания

Тази есен Варна отново се превръща в сцена, на която ще се съберат всички изкуства. Традиционният Есенен салон включва 12 културни събития, които ще се проведат в артзалите на Градската художествена галерия "Борис Георгиев", Радио Варна, Фестивалния и конгресен център и читалище „Просвета 1972“.

Организатор на събитието е дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. 

Официалното откриване на Есенния салон на изкуствата бе дадено на 1 ноември.

Богата културна програма на събитието включва: клавирен концерт "Забравени шедьоври", който ще се състои на 8 ноември в Радио Варна, концерт на китарното дуо Веселин и Петър Койчеви на 10 ноември, както и представяне на пианистът Марио Ангелов, който ще свири творби от Бах, Хайдн, Моцарт и Бетовен отново в Радио Варна.

На 20 ноември от 18.00 ч. в Градската художествена галерия ще се проведе концертът „Танц на чувствата“, с участието на Моника Кертес – мецосопран, Марина Винокурова – цигулка, Руслан Павлов - пиано. Специален гост ще бъде звездата от Виенската опера - Марила Дьонди.

На 26-ти ноември от 18.00 ч. в  читалище „Просвета 1927“ ще бъде открита изложба на изработени от шамотна глина скулптурни портрети на български просветители, а на 7 декември от 19.00 ч. в аулата на Икономическия университет концерт ще изнесе португалската певица на фадо Жоана Амендоейра.

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес