Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Варна продължава делото срещу полицаи за лъжесвидетелстване

14 ноември 2016, 08:44 часа • 1046 прочитания

В Районния съд във Варна днес продължава наказателното дело за лъжесвидетелстване срещу бившите служители на Общинската полиция Йорданка Манушкина и Илиян Танев.

Двамата са обвинени в даване на неистински показания при разпит в качеството им на свидетели пред съда и пред разследващ полицай във връзка със скандал за паркиране в Морската градина, при който през февруари 2014 г. бе задържан по обвинение в хулиганство бизнесменът Лъчезар Братоев, пише Topnovini.bg.

Бившите вече полицаи свидетелстваха, че Братоев се е съпротивлявал с използване на физическа сила, а по отношение на Манушкина правил непристойни предложения и дори я опипал по време на разпита си във Второ районно управление на полицията.

Впоследствие бизнесменът бе оправдан по повдигнатите обвинения, а прокуратурата повдигна обвинения на униформените, които са го задържали.

Досега по делото бяха изслушани показанията на множество свидетели, бяха събирани и приобщени различни писмени доказателства. На заседанието, насрочено за 9 ч. днес, предстоят разпити на призовани, но неявили се досега по уважителни причини свидетели.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес