Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втората най-голяма болница у нас вдигна заплатите на персонала си

19 януари 2023, 09:51 часа • 2684 прочитания

УМБАЛ "Света Марина" - Варна увеличи с 10% трудовите възнаграждения на персонала си. Това обявиха от втората по големина болница в България, като уточниха, че ръстът на заплатите е в сила от 1 януари 2023 г.

В лечебното заведение работят над 2000 служители. Ръстът във възнагражденията им е резултат от "високия професионализъм на работещите лекари, специалисти по здравни грижи и административен персонал, в съчетание с високотехнологично медицинско оборудване, модерна апаратура от най-висок клас, както и въведените авангардни методи на лечение", пишат от болницата.

Комплексът от тези фактори позволи на УМБАЛ “Света Марина”-Варна през 2022 г. да окаже необходимата медицинска помощ на 50 307 болни от страната и чужбина.

"Болницата успешно приключи финансовата 2022 г. с отлични натурални и стойностни показатели. С увеличението на трудовите възнаграждения, считано от 1-ви януари 2023 г., месечният размер на сумата за заплати и осигуровки възлиза на близо 4 950 000,00 лв.", гласи информацията от лечебното заведение.

Ръководството на УМБАЛ “Света Марина” - Варна също така благодари на своите служители за "високия професионализъм, отговорност и всеотдайност".

ОЩЕ: Лекарите от УМБАЛ "Св. Марина"- Варна спасиха пациент с разкъсана аорта (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес