Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вход свободен и много събития в Нощта на музеите и галериите във Варна

08 май 2019, 13:30 часа • 2674 прочитания

За поредна година морската ни столица Варна ще отбележи Нощта на музеите и галериите. Над 50 разнообразни събития очакват варненци и гости на града в рамките на два дни - 17 и 18 май.

Програмата включва: изложби в музеи и галерии, които ще работят с вход свободен и с удължено работно време, концерти, интересни прожекции и различни събития, свързани с историята на Варна.

В Нощта на музеите и галериите тази година се включват 60 локации, част от които са варненските музеи. Те ще са с вход свободен на 18 май (събота).

Варненци ще могат да посетят Военноморския музей, Музея за нова история на Варна, Музея на Възраждането и Парк-музей „Владислав Варненчик”. През деня в събота за посещение с вход свободен ще бъдат отворени Археологическият музей и Римските терми. Фестивален автобус ще свързва Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик” с Военноморския музей.

Местата извън Варна, които ще бъдат отворени за посещение през деня на 18 май са Побити камъни, Аладжа манастир, Музей на стъклото в Белослав. За пореден път в Нощта ще се включи и етнографски комплекс „Роден край” в с.Тополи. Аквариумът също ще бъде с вход свободен до късните часове на 18 май.  

Комплекс "Морско казино" също ще отвори врати за посетители, а на 17 май от 18.00часа ще бъде открита изложба „В това време на едно друго място/ Сто години чешки комикс“.

Цялата програма за Нощта на музеите и галериите във Варна може да видите ТУК.

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес