Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стана ясно кога стартират ремонтите в Морската градина във Варна

12 декември 2018, 16:20 часа • 2447 прочитания

Ремонтите на кътовете за отдих в Морската градина на Варна ще започнат след празниците. Това каза шефът на фирма "Хидрострой" Николай Пашов.

Очаква се кътове за отдих и съзерцание, които в момента са занемарени, да бъдат обновени изцяло. Община Варна обещава да върне красотата на тези места, за да могат да изпълняват първоначалното си предназначение. Ремонтите ще засегнат Розариума, Алпинеума, площадката за съзерцание встрани от стълбите до езерцето на Крайбрежната, зоната за отдих до тази площадка, района около Аквариума и други.

В Розариума трябва да бъдат възстановени настилката от естествен камък, водните площи, да бъде поставено подходящо парково осветление, нови пейки. За Алпинеума се предвижда запазване на скалната композиция в максимална степен, възстановяване на водните ефекти, както и на „Моста на желанията“. Ще бъде оформено и ново пространство – „Под дъгата“ – за културни, артистични и публични събития на открито.

Общата сума на ремонтните дейности е над 2.3 млн. лева. Всички средства са осигурени безвъзмездно по програма „Региони в растеж“.

Самият ремонт трябва да бъде изпълнен до 210 календарни дни след откриване на строителната площадка.

 

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес