Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слепите ще могат да се возят безплатно в градския транспорт във Варна

09 декември 2014, 15:32 часа • 13698 прочитания

Членовете на Дружеството на слепите във Варна да могат да пътуват безплатно по всички линии на градския транспорт. Решението беше взето по време на днешното заседание на транспортната комисия към местния общински съвет.

Очаква се над 600 души да се възползват от промяната. До момента незрящите имаха право да се возят без пари по две от линиите на градския транспорт. Според юристи обаче с това решение се дискриминират другите инвалиди, които ще останат с правото да ползват само две безплатни линии.

"Място за безпокойство няма. Съвсем скоро ще се изработи нова наредба, в която ясно ще бъдат описани правата за пътуване на всички инвалиди. Няма да има проблем", увери председателят на транспортната комисия Жельо Алексиев.

Съветниците дадоха и положително становище да се отпуснат още 10 безплатни карти на Дружеството на хемодиализираните. Досега членовете на организацията ползваха 40 карти, информира ИА "Черно море".

На фондация „Карин дом“ бяха отказани карти за градския транспорт и две винетки за специализирания превоз на деца от региона. Изчисленията сочат, че това би натоварило общинския бюджет с допълнителни 42 000 лева.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес