Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандално-смешно - Варненска община обещава пак да оправи Офицерския плаж

14 юни 2016, 08:40 часа • 2803 прочитания

За поредна година Офицерският плаж във Варна беше затворен – пак заради отходен, шокъров канал, който замърсява местността.

Според официални данни „патологичните микроорганизми” могат да предизвикат стомашно-чревни оплаквания. Още през 2015 година общината обеща проблемът да бъде решен, а на всичкото отгоре готвеното предпроектно предложение нямало да реши нещата. Концесионерът предупреждава, че трябва дълбоководно заустване на поне една миля навътре в морето. Той смята, че при обилни дъждове отново ще има замърсяване и не само на Офицерския плаж. Нарушен е интересът на държавата, защото на този етап тя губи от затварянето на плажа, смята концесионерът.

Инж. Петър Гърбузов, който води дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустройство”, изрази учудване пред Нова телевизия за становището на концесионера, че нямало да има решение със сегашния проект. За проекта са отпуснати 105 000 лева и сега се извършвали „окомплектователни дейности”. Трябват обаче 2 млн. лева, а проектът не предаден за искане за финансиране.

От Общината отново обещават, както през миналото лято, че до следващото лято проблемът ще бъде решен.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес