Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приключи ремонтът на Морската градина във Варна

04 юни 2019, 16:17 часа • 8975 прочитания

Строителните дейности в най-емблематичното място за Варна - Морската градина, са приключили. Остават само няколко довършителни работи, за да е изцяло завършена. Това сподели изпълнителният директор на фирма "Хидрострой" Николай Пашов, предаде кореспондeнтът на Actualno.com.

Варненци вече имат възможност да се радват на макета на Черно море пред аквариума, който бе част от проекта по обновяване на Морската градина. Зоната е озеленена с нова растителност. Все още обаче коритото на макета не е пълно с вода, както е предвидено, и за съжаление, някои варненци го ползват за кошче за боклук. 

Готова е подпорната стена под морското казино по алеята, водеща към плажа, където също е оформена зелена част с красиви цветя.
Завършено е и новото мостче на желанията, а нетърпеливи варненци вече се радват и минават по него. Мостчето беше възстановено по стари снимки и спомени на варненци в автентичният си вид. Очаква се да бъде подменено и атрактивното осветление на алпинеума.
Довършителни работи се извършват около кътчето за отдих, което се намира на противоположната страна срещу мостчето, които се очаква да приключат до дни.
По думите на Николай Пашов, на много места в парка е изградена нова поливна система.

Надежда Георгиева
Надежда Георгиева Отговорен редактор
Новините днес