Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отново отложиха преименуването на варненски области с турски имена

12 юни 2014, 16:06 часа • 46822 прочитания

Преименуването на варненските местности с турски имена отново бе отложено. То ще бъде гледано на следващата сесия на местния парламент. Решението дойде часове, след като общинският съветник Костадин Костадинов поиска предложението да стане част от дневния ред на 32-рото заседание на Общинския съвет.

Отлагането дойде по предложение на определилия се като съвносител Ивайло Бояджиев. По думите му отрязъкът от време до следващата сесия е необходим, за да може обществеността да се запознае със списъка от имена, избрани от работна група. Идеята е цялата информация да бъде качена на сайта на общината и да бъде общодостъпна.

Бояджиев уточни, че преименуването няма да наложи смяна на личните карти на живеещите в съответните местности, информира Moreto.net. Самият Костадинов, който няколко часа по-рано внесе предложението, не се противопостави на решението за отлагане.

С 22 гласа „за", 9 „против" и 7 „въздържали се" в началото на годината общинските съветници не потвърдиха решението си от декемврийската сесия за преименуване на 215 местностите с турски и арабски имена. Предложението трябваше да получи поне 26 гласа, за да бъде прието.

„Против" гласува цялата група на БСП, която предишния път не беше в залата.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес