Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отмениха забраната за достъп на автомобили в Морската градина във Варна

22 февруари 2016, 17:53 часа • 3416 прочитания

Административният съд във Варна отмени забраната за достъп на автомобили до местността "Салтанат" в Морската градина. Съдът се произнесе след жалба на собственици на имоти в района.

В мотивите на съдебния състав се посочва, че жалбите на собствениците са основателни, тъй като действията на полицията не се основават на административен акт или закон, а местността няма подробен устройствен план.

С това решение сагата с достъпа на автомобили в Морската градина на Варна продължава, коментират от общината, въпреки че Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд във Варна от 20.07.2015 година, с което се казва, че забраната за преминаване и паркиране в историческото ядро на Морската градина и в целия Приморски парк е установено по силата на Закона за движение по пътищата, информира БНР.

Решението на съда ще бъде обжалвано от община Варна, въпреки че това не спира изпълнението му до произнасяне на по-горната инстанция, а общинската полиция ще продължи да осъществява контрол по спазването на забраната по член 15 от Закона за движение по пътищата и според наредбата за обществения ред .

 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес