Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха още едно тяло във варненския квартал "Аспарухово"*

20 юни 2014, 20:03 часа • 84939 прочитания

Забелязано е мъртво тяло във водите на канала море-езеро в квартал "Аспарухово". Информацията съобщи за Moreto.net говорителката ОД на МВР – Ивана Милева.

Тялото е извадено и е констатирано, че е на жена. Това съобщиха за Агенция „Фокус” от ОД на МВР – Варна. Предстои идентифициране.

Това е единадесетата жертва, която взе бедственото положение във варненския квартал. В Добрич жертвите на наводнението са две. На 23 юни е обявен ден на национален траур.

"Нещо страшно беше", "Такова чудо не е било", "Колите минаваха пред очите ми като клечки за зъби". Това разказаха пострадалите от наводнението пред БГНЕС. Някои от тях описаха всичко, което им се е случило с думите: "Вода", "Ад", "Ужас", "Потоп", "Апокалипсис".

Във варненския квартал "Аспарухово" се носи смрад на отпадни води. Тъй като няма специализирана техника, която да събере издавените животни, удавени в потопа, труповете им са в тинята и се носят от водите.

Водолази и спасителни екипи претърсиха канала, в който имаше над 50 автомобила. Там жертви за щастие няма.

Шефът на пожарната изиска от областния управител на Варна и от общината да предоставят паркинг, където да бъдат репатрирани пострадалите автомобили и да бъдат съхранявани. От полицията заявиха, че жандармерия ще остане в Аспарухово, докато се възстанови нормалният начин на живот.

*Информацията е допълнена в 20.32 ч.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес