Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новородените лъвчета във Варненския зоопарк все още не са кръстени

26 ноември 2014, 13:11 часа • 22483 прочитания

Новородените лъвчета във Варненския зоопарк навършиха 40 дни. Информацията съобщи директорът на зоопарка Иванка Стоянова.

Все още не е ясен полът на лъвчетата. Това е и една от причините все още да не са кръстени, информира агенция "Фокус". Засега е много трудно ветеринарите да влязат при лъвчетата, за да ги прегледат, изтеглят и съответно да определят пола, тъй като майка им не се отделя от тях.

Иванка Стоянова коментира, че заради ревнивата лъвица не успяват дори да заснемат бебетата. Тя изрази надежда, че при по-топли дни, майката ще благоволи да излезе в откритата част на дома и ще ги остави поне за малко, за да бъдат прегледани.

Със съжаление директорът съобщи, че в началото на месеца майката е отделила едно от четирите лъвчета и е отказала да се грижи за него. То е било взето под грижите на ветеринаря на зоопарка, но лъвчето е отказало да се храни и не е оцеляло.

Четирите лъвчета се родиха на 16 октомври. Те са деца на Косара и Симба. Майка им е 4-годишна и празнува рожден ден пет дни след раждането на малките си. Мъжкарят Симба е 6-годишен.

Снимка: Архив

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес